Omgeving

Hofstede de Paradijshoeve bevindt zich als een groene enclave in het verstedelijkt gebied van de Randstad. Dat maakt dat diverse recreatieve voorzieningen om de hoek liggen en/of op korte reisafstand bereikbaar zijn.

Het Deltaplan Crezéepolder met een uniek zoetwatergetijdecultuur is voor menig natuurliefhebber een unieke ervaring. Dit geldt ook voor de Sophiapolder, welke echter beperkt is opengesteld.
De Hofstede ligt op het eiland IJsselmonde tussen de historische stad Dordrecht en de moderne metropool Rotterdam en de wieken van de molens van Kinderdijk zijn vanaf de zolder van de schuur te zien.
U kunt in Dordrecht op veel manieren genieten van de oude historie, de oude kerk beklimmen of er per fluisterboot de binnenstad verkennen.
Rotterdam biedt een scala aan mogelijkheden: het architectonische centrum , diverse sportevenementen, culturele voorstellingen en manifestaties, verschillende musea, de havens en de uitgestrekte Maasvlakten, de fraaie markten en vele culinaire mogelijkheden.

In Kinderdijk kunt u de molens bezoeken en genieten van het unieke landschap.

U kunt hier met de auto of het openbaar vervoer naar toe. U kunt echter ook te voet of per fiets en zelfs met de waterbus naar deze locaties reizen. De opstapplaats van de waterbus aan de rivier de Noord bevindt zich op nog geen 2 kilometer van de Paradijshoeve.

Deze bestemmingen zijn goed te combineren met een mooie wandel- of fietstocht in de Alblasserwaard, Krimpenerwaard of de Biesbosch.
U kunt ook verder op pad naar het fraaie zilverstadje Schoonhoven of Gouda, de stroopwafel- en kaasstad.

Zelfs steden als Delft, Den Haag, Amsterdam en Utrecht zijn goed aan te reizen, maar ook Zeeland met bijvoorbeeld het Watersnoodmuseum en Neeltje Jans, bevindt zich op nog geen uur rijden.

Liever een andere attractie?
Denk dan eens aan de Efteling, de Keukenhof, het openluchtmuseum in Arnhem of Walibi in Biddinghuizen.