Oliebollen van de Paradijshoeve

Dit weekend staat in het teken van de jaarwisseling van 2017 naar 2018.
Een traditie op de Paradijshoeve op oudjaarsdag is het bakken van oliebollen, naar een recept van een winnende oliebol uit de AD-test van heel veel jaren geleden, maar nog steeds zeer smakelijk. Graag maken we u hier deelgenoot van. Er wordt hier in ieder geval alweer reikhalzend naar uitgekeken!
Laat het u smaken, net als het nieuwe jaar vol kansen en uitdagingen. We hopen u hierin te ontmoeten!
Wij wensen u een goed, gezond en plezierig 2018!

Benodigdheden voor ca 40 oliebollen
– 1 kilo tarwebloem
– 80 gram verse gist
– o,5 liter melk
– 0,5 lter water
– 20 gram zout
– 50 gram basterd suiker
– 10 gram kaneel

Vulling
– 175 gram rozijnen
– 25 gram krenten
– 50 gram abrikozen
– 100 gram kleine stukje appel

Benodigdheden
– een grote emmer
– per pan 3 liter zonnebloemolie

Bereiding
Los de gist goed op in de lauwwarme vloeistof
Meng bloem, suiker, kaneel en zout goed door elkaar, voeg het vocht toe en roer dit goed door elkaareventueel met behulp van een mixerVoeg vervolgens de vulling toe en meng dit goed oor het deeg. Plaats vervolgens de hoge emmer voorzien van een vochtige doek als deksel, op een tochtvrije en warme plaats en laat het mengsel 45 minuten rijzen.

Verhit in een grote plan ca. 3 liter zonnebloemolie . Controleer of de olie goed heet is door de steel van een houten lepel in de olie te plaatsen als de olie direct langs de steel opborrelt is de olie voldoende verhit. 
Gebruik een ijslepel om ca. 6-8 bollen tegelijk in 6-7 minuten gaar en goudbruin te bakken.

Serveer de oliebollen met poedersuiker.

Eet smakelijk.